Feb 25, 2013

CONCURS: MAMA - INCHEIAT

Stimați cititori, concursul s-a încheiat! Vă mulțumesc pentru implicare și vă invit călduros să participați și la următoarele concursuri!

Așadar, câștigătorii a 2 invitații duble la pelicula horror MAMA sunt: Valy Valentino și Bogdan Costea.

Felicitări câștigătorilor! Îi mai așteptăm pe la noi!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cinemateca Trisk și RO IMAGE 2000 te trimit la film!

Premiul constă în 2 invitații duble la horror-ul MAMA, regia Andy Muschietti, ce pot fi folosite pe data de 3 martie (duminică), în cadrul cinematografului Movieplex (Plaza România, București).

Cu: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier, Isabelle Nelisse
Guillermo del Toro prezintă Mama, un thriller care spune povestea a două fetiţe care dispar într-o pădure în ziua în care părinţii lor sunt ucişi. Când sunt salvate câţiva ani mai târziu şi încep o nouă viaţă, fetele descoperă că cineva sau... ceva tot vrea să vină după ele... să le învelească seara la culcare.

Cu cinci ani în urmă, Victoria şi Lily au dispărut fără urmă din casa lor. De atunci, unchiul lor, Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) le-a căutat cu înverşunare împreună cu iubita lui, Annabel (Jessica Chastain). După ce le găsesc izolate într-o cabană în ruine şi le aduc acasă, cei doi încep să se întrebe dacă fetele sunt singurele pe care le-au primit în căminul lor.

Pe măsură ce Annabel încearcă să le reobişnuiască pe fetiţe cu viaţa normală, ea devine tot mai convinsă că în casă sălăşluie o prezenţă supranaturală diabolică. Oare fetele suferă de stres posttraumatic, sau o fantomă vine mereu să le viziteze? Cum au reuşit ele să supravieţuiască atâţia ani singure, în pădure? Încercând să găsească răspunsul la aceste întrebări, Annabel descoperă că şoaptele de noapte bună pe care fetele le aud seara vin de pe buzele unei creaturi care vrea să ucidă.

Așadar, pentru a participa la concurs, trebuie să urmați 2 pași simpli:

Feb 21, 2013

Flight (2012) - Guest-post de Marcel Prost

Nota mea: 7.5

Regia: Robert Zemeckis
Gen: dramă

Morala mea: Nu fi erou cu schnaps în sânge. Oricâte vieți ai salva, tot un bețiv pasibil de pușcărie rămâi!

După ce a dat de toți pereții cu robotul David din Prometheus, iată că stimabilul Marcel Prost revine și e, după cum mă așteptam, într-o formă stilistică de invidiat. De această dată, inventariază concis și corect (din umilul punct de vedere al subsemnatei) principalele personaje, precum și câteva aspecte demne de luat în seamă din pelicula Flight. Peliculă cu care nu mi-aș lua creierii la trântă prea mult, dacă mă raportez la tenta puternic moralizatoare care pare desprinsă din Codul Rutier, pardon, aviatic, semn că populația americană dă tot mai mult iama la sectorul de alcoolice din supermarket. 

În schimb, sunt secvențe pe care spectatorul nu le va uita prea curând! Scena prăbușirii avionului este atât de temeinic făcută, încât devine sufocantă, împiedicându-l pe spectator să mai poată respira pentru câteva secunde. Mai avem o manifestare actoriceasca absolut remarcabilă pe casa scării unui spital oarecare, precum și alte aspecte pe care vă las să le descoperiți împreună cu Marcel.

Iată, așadar, părerea stimabilului "Prost", cu care sper să ne mai întâlnim în acest loc virtual.

***

Ca să nu mai fie vreun dubiu, filmul merită văzut. Nu neapărat pentru ce e lăudat (jocul actoricesc, regie sau dileme morale), ci pentru imagine, suspans, și fluiditatea din prima parte a filmului.

Ceea ce povestea are drept intrigă (accidentul aviatic, în sine), e, de departe, una din cele mai bune scene de suspans din ultima vreme. E genul de scenă pe care vrei s-o vezi de câteva ori, pentru că e foarte bine închegată, actorii sunt în pielea personajelor, totul curge ca o apă repede. Doza de adrenalina e cea corectă, cu pistă falsă (decolarea cu probleme), intermezzo foarte liniștit (27 de minute de zbor) și explozie de adrenalină (defecțiunea, manevrele critice). Povestea are la bază o întâmplare reală, care, însă, s-a terminat tragic.

Despre câteva personaje interesante:


Whip Whitaker (Denzel Washington)

DW, bărbat frumos, joacă bine când vrea el (actorul nu bea, pe când personajul da, ceea ce face să fie un rol… dificil). Personajul e făcut bine, după standardele postmoderne hollywoodiene: puțin șarm, puțin ezitare, un pic de lipsă de curaj, un pic de lipsă de demnitate… Pentru publicul căruia îi place de Washington - o surpriză extrem de plăcuta, o nouă dimensiune a actorului. Dacă în “Training Day”, DW a uimit prin duritate, aici e la polul opus: Whip e un erou consumat de slăbiciunea sa ca de o cangrenă.

Drama lui Whip e paradoxală: cum să devii erou în ochii tăi, deși pentru public ești deja.
Filmul întinde personajul până ce acesta plesnește (tipic hollywoodian), sfârșind într-o poveste moralizatoare comandată de poliția rutieră americană (not funny).
Bănuiala mea e că 90% din public îl va iubi pe Denzel mai mult după rolul ăsta.

Feb 19, 2013

CONCURS FLIGHT/ZBORUL - INCHEIAT


Stimați cititori, concursul s-a încheiat! Vă mulțumesc pentru implicare și vă invit călduros să participați și la următoarele concursuri!

Așadar, câștigătorii a 2 invitații duble la pelicula FLIGHT/ZBORUL sunt: Bianca Rus și Ichim Anca. Claudia Seuleanu nu se poate prezenta duminica in sala de cinematograf si am cedat invitatia urmatorului clasat.


Felicitări câștigătorilor! Îi mai așteptăm pe la noi!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cinemateca Trisk și RO IMAGE 2000 te trimit la film!

Premiul constă în 2 invitații duble la FLIGHT/ZBORUL, regia Robert Zemeckis, ce pot fi folosite pe data de 24 februarie (duminică), în cadrul cinematografului Movieplex (Plaza România, București).

Cu: Denzel Washington, Don Cheadle, Kelly Reilly, John Goodman, Bruce Greenwood şi Melissa Leo

În acest thriller mustind de acţiune, Denzel Washington, câştigător de Oscar, este Whip Whitaker, un pilot de avioane experimentat care reuşeşte să aterizeze forţat avionul, evitând o catasterofă care ar fi curmat mult mai multe vieţi. Whip e considerat un erou, dar, pe măsură ce ies la iveală informaţii, se ivesc mai multe întrebări decât răspunsuri şi principala întrebare e a cui a fost, de fapt, vina pentru ceea ce s-a întâmplat în acel avion?

Așadar, pentru a participa la concurs, trebuie să urmați 2 pași simpli:

Feb 13, 2013

CONCURS: PROMISED LAND/TARAMUL FAGADUINTEI - INCHEIAT

Stimați cititori, concursul s-a încheiat! Vă mulțumesc pentru implicare și vă invit călduros să participați și la următoarele concursuri!

Așadar, câștigătorii a 2 invitații duble la pelicula PROMISED LAND/TARAMUL FAGADUINTEI sunt: Cristian Matache și Andrew Smith.

Felicitări câștigătorilor! Îi mai așteptăm pe la noi!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cinemateca Trisk și RO IMAGE 2000 te trimit la film!

Premiul constă în 2 invitații duble la PROMISED LAND/TARAMUL FAGADUINTEI, regia Gus Van Sant, ce pot fi folosite pe data de 17 februarie (duminică), în cadrul cinematografului Movieplex (Plaza România, București).

Cu: Matt Damon, France McDormand şi John Krasinski

Steve Butler (Matt Damon) este un reprezentant al unei companii de exploatare a gazului declanşează o serie de evenimente care îi vor schimba viaţa după ce ajunge într-un orăşel unde angajatorii săi vor să pună mâna pe resursele naturale locale.

Gus Van Sant regizează filmul după un scenariu original scris de John Krasinski and Matt Damon, după o poveste de Dave Eggers.

Steve e trimis la McKinley, un orăşel de provincie, împreună cu colega sa Sue Thomason (laureata cu Oscar Frances McDormand). În ultimii ani oraşul a fost lovit puternic de recesiunea economică, aşa că cei doi sunt convinşi că localnicii vor ceda imediat propunerii lor de a le ceda drepturile de a fora pe pământurile lor, privindu-i ca pe nişte salvatori. Însă ceea ce părea la început o misiune de rutină de rezolvat într-o vizită extrem de scurtă se complică pe plan profesional din cauza apelului lui Frank Yates (Hal Holbrook, laureat cu Oscar), un respectat profesor din oraş, care îşi cheamă concetăţenii la o mai atentă considerare a ofertei celor doi corporatişti, dar şi pe plan personal, după ce Steve face cunoştinţă cu Alice (Rosemarie DeWitt). Când în peisaj îşi face apariţia şi Dustin Noble (John Krasinski), un ecologist versat, lucrurile se încing şi miza creşte periculos, atât cea personală, cât şi cea profesională.

Așadar, pentru a participa la concurs, trebuie să urmați 2 pași simpli:

Feb 6, 2013

CONCURS: IDENTITY THIEF/HOATA DE IDENTITATE - INCHEIAT

Stimați cititori, concursul s-a încheiat! Vă mulțumesc pentru implicare și vă invit călduros să participați și la următoarele concursuri!

Așadar, câștigătorii a 2 invitații duble la comedia IDENTITY THIEF/HOATA DE IDENTITATE sunt: Raluca Uluiteanu și Ene Maria Claudia. Valentina Constantinescu nu se poate prezenta duminica in sala de cinematograf si am acordat invitatia urmatoarului clasat in lista.

Felicitări câștigătorilor! Îi mai așteptăm pe la noi!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cinemateca Trisk și RO IMAGE 2000 te trimit la film!

Premiul constă în 2 invitații duble la comedia IDENTITY THIEF/HOATA DE IDENTITATE, regia Seth Gordon, ce pot fi folosite pe data de 10 februarie (duminică), în cadrul cinematografului Movieplex (Plaza România, București).

Cu: Jason Bateman, Melissa McCarthy, Jon Favreau, Amanda Peet, Tip “T.I.” Harris, Genesis Rodriguez, Morris Chestnut, John Cho, Robert Patrick, Eric Stonestreet

Jason Bateman (Horrible Bosses) şi Melissa McCarthy (Bridesmaids) se află în fruntea distribuţiei de staruri din această comedie despre un tip cu nimic ieşit din comun care ajunge în situaţia de a lua măsuri extreme pentru a-şi recupera identitatea furată.

Diana (McCarthy) trăieşte regeşte, ca o prinţesă a shoppingului, cumpărând absolut orice îi trece prin cap, pentru că banii nu sunt o problemă pentru ea. Banii, nu, dar cardul de pe care vin acei bani da...pentru că numele care stă scris acolo este “Sandy”... iar Sandy este un contabil (Bateman), care trăieşte în partea cealaltă a Americii.

Având la dispoziţie doar o săptămână pentru a da de hoaţa care i-a dat lumea peste cap, Sandy Bigelow Patterson porneşte în sud pentru a o confrunta pe care care are acum acces total la viaţa lui. Sandy va încerca totul: să o mituiască, să o ameninţe, să o constrângă, declanşând haosul în încercările lui disperate de a-şi reabilita numele.

Așadar, pentru a participa la concurs, trebuie să urmați 2 pași simpli: